Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2009 16:34 - Боклук
Автор: novemberrain Категория: Забавление   
Прочетен: 1077 Коментари: 2 Гласове:
4



Такам,аз имам някакви амбиции да ставам журналист.Май и за това се регистрирах тук - да си упражнявам дървената философия и т.н.Като чух каква е темата за тази учебна година в СУ веднага припнах да пиша нещо.От преди няколко месеца е.Не се получи нито много като количество,нито като качество,но пък какво от това ...


    
                    БОКЛУКЪТ   Имало едно време една държава.Щом се разхождаш по й улиците не се спъваш в шишета,нито пък стъпваш в разни животински или човешки изпражнения.Въобще,там може да си вървиш съвсем спокойно.Но за съжаление това не било България. Последните години,даже много повече и от това,дори винаги накъдето и да погледнем виждаме боклуци.Някои хора си правят труда да ги чистят,други-не.Коства ли ни много да бъдем от тези културни чистофайници или се примиряваме с мърсотията и мизерията? Всичко датира много,много отдавна,когато хората са били Хомо Хабилиси и Хомо Сапиенси.Съвсем несъзнателно са мятали обелката от някой плод зад себе си,например.Е,тогава не са имали екстри като кошчета за боклук,но те и сега не влизат в особена употреба.Възпитанието също играе ролята си към отношението към заобикалящата ни среда.Както и средата,в която се намираме.Пием си бира в градинката и изведнъж ни хрумва да напъхаме шишетата в дупките на пейката.Това какво е- най-обикновенна простотия,лошо възпитание или просто се държим различно в различни ситуации?Същите тези хора можем да видим костюмирани и с повече от пет думи в речника.Или пък като минем рано сутринта през същата градинка те пак да са там.От една страна са деградацията и мизерията у хората,от друга,не друга страна няма,всичко сами сме си направили.За съжаление.И не ни интересува,което е още по-жалко.Можем да си се разхождаме без да забелязваме какво настъпваме и в колко бутилки сме се спънали. Идва въпросът защо кметът или някои други важни особи не направят нещо,за да оправят ситуацията.Е,вярно,че се опитаха преди време,но достатъчно ли беше?Но разбира се,те са прекалено заети със своите…инвестиции. Както изглежда в близко бъдеще няма оправия,но дали на някой му пука?Вече сме свикнали да живеем в боклуци.Като думата ‘’боклук’’ може да бъде разглеждана и като начин на живот.И нечии мечти за подобрение отиват в боклука.    


Тагове:   боклук,


Гласувай:
4



1. panazea - Здравей,
21.10.2009 15:41
Ще трябва да се поупражняваш ! Ние ще те четем и подкрепяме ! И когато станеш The Best , ще се гордеем с теб . Това е .
Само една молба . Понеже се очертава в следващите 50 години да чета твоите писания , моля те да запазиш хубавия български език , защото заради жаргона , които използват в Софийските вестници , аз отдавна не ги чета. Теб обаче ще чета . Интересно ми е какъв прогрес ще направиш! Привет!
цитирай
2. novemberrain - Ооо,
21.10.2009 15:59
аз имам да се упражнявам страшно много,знам.Мерси иначе
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novemberrain
Категория: Забавление
Прочетен: 21482
Постинги: 9
Коментари: 10
Гласове: 59
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031